Tonijnnuggets

Ideaal voor wie niet graag vis eet!

Ingrediënten: voor 20 stuks
- 200g tonijn natuur uit blik, uitgelekt
- 1 ei
- 1 eetlepel verse, fijngehakte peterselie
- 50g paneermeel
- 1 eetlepel tarwemeel, liefst volkoren
- plantaardige margarine
- peper

Bereidingswijze:
Plet de tonijn samen met het ei, de fijngehakte peterselie en wat peper. Voeg het paneermeel toe en roer goed.
Doe er het tarwemeel bij om er een samenhangend mengsel van te maken. Verdeel het mengsel in ongeveer 15-20 porties en draai er balletjes van.
Zet de balletjes 15 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de over voor op 180°C.
Bestrijk een bakplaat lichtjes met plantaardige margarine. Leg de balletjes op debakplaat en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal ze uit de oven en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Fijn om samen met de kinderen te maken en lekker als hapje vooraf of als tussendoortje.