Gezonde wraps met kip

Ingrediënten: (voor 4 personen)
- 2 eetlepels light mayonaise
- 125 ml zure room
- 250g kipfilet, in reepjes gesneden
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 wortel, in dunne schijfjes gesneden
- 1 tomaat, zonder pitjes en in dunne reepjes gesneden
- 2 handen ijsbergsla, in dunne reepjes gesneden
- 1 rijpe avocado
- 1 limoen, uitgeperst
- 1 pijpajuintje
- 8 tortilla’s/ wraps
- paprika-, currypoeder

Bereidingswijze:
Bak de kip en kruid ze terwijl met paprikapoeder en currypoeder.
Roer de lightmayonaise door de zure room en schep de ui en de wortel erdoor. Halveer de avocado, schil hem en doe de pit eruit. Snijd het avocadovlees in repen en besprenkel ze met 2 eetlepels limoensap. Snijd het pijpajuinte in de lengte door. Halveer de helften nog eens in de lengte en snijd de reepjes doormidden. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking (in de pan of in de oven).
Doe wat van de kip, het sausje en de andere groenten op de wrap en leg de avocado erop. Bestrooi met de bosui en klap één zijkant over de vulling. Rol de tortilla’s op en serveer direct.

Dit recept kan gemaakt worden met meer groenten. Serveer deze dan apart op het bord zodat de wrap nog mooi dicht kan.