Kabeljauw met tomatencompote en courgettespaghetti

Benodigdheden: (voor 4 personen)

800 g kabeljauwfilet met vel
6 tomaten
2 courgettes
1 ui
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 teentje look
1 takje rozemarijn
1 dl groentebouillon
25 g bakmargarine
olijfolie
zout

Bereidingswijze:

1. Pel en ontpit de tomaten. Snipper de ui en hak de tomaten. Stoof de ui glazig, voeg de tomaten toe, kruid met tijm, laurier, look, rozemarijn en zout. Laat goed inkoken tot smeuïge massa. Verwijder de kruiden en houd warm.

2. Snijd de courgettes in lange, fijne slierten. Giet wat olijfolie in een wok, bak de courgettespaghetti kort en bevochtig met een weinig bouillon. Bind de saus met boter en kruid met zout.

3. Warm de oven op 160°C. Verdeel de kabeljauwfilet in 4 porties. Bak ze kort op het vel in hete olijfolie. Smeer de compote op de ongebakken zijde en gaar een 5 tal minuten verder in de warme oven.

4. Schik de courgettes samen met wat kookvocht in een diep warm bord en leg hierop de vis.

Bron: visinfo.be