Stoofpotje van het nieuwe seizoen

Stoofpotje van het nieuwe seizoen

Ingrediënten: voor 4 personen
800g nieuwe aardappelen
400g jonge worteltjes
250g peultjes
200g champignons
1/2 bosje pijpajuin
300g magere spekblokjes
50 ml water
2 eetlepels maïskiemolie
peper, paprika, curry

Bereiding: 30 minuten
Was de aardappelen en snij ze in schijven van 1 cm. Schil de wortelen en snij ze in even dikke stukken als de aardappelen. Snij de pijpajuin in ringetjes. Laat 2 eetlepels olie in een pan warm worden en voeg hierbij de ui, de aardappel en de wortel. Laat dit stoven op een zacht vuurtje, giet er wat water over en dek de pan af. Na 10 minuten stoven voeg je de spekblokjes en de peultjes aan toe. Snij ondertussen de champignons in kwartjes en voeg ze toe. Kruid met peper, paprika en curry. Dek de pan nog eventjes af en wanneer de aardappelen gaar zijn, kan je serveren.