Wraps gevuld met gehakt

Ingrediënten: voor 4 personen

1 ui
1 rode paprika
3 eetlepels olie
400 gram mager rundergehakt
1 pakje tomatensaus van 200-250 ml
peper
1 theelepel basilicum
1 theelepel gemberpoeder
1 snufje kruidnagelpoeder
olie
8 Tortilla’s
100 gram geraspte 20+ kaas
eventueel een beetje peterselie

Bereidingswijze

Maak de uien schoon en snijd deze in dunne ringen.
Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 minuten.
Voeg de paprika en het gehakt toe en bak onder voortdurend omscheppen het gehakt gaar.
Maak op smaak met 200 ml tomatensugo en de kruiden.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een rechthoekige schaal (zo breed als een tortilla) in met een beetje olie.
Neem 1 tortilla, leg er een 1/8 deel van het gehaktmengsel op en rol de tortilla op als een pannenkoek.
Leg het pakketje met de naad naar beneden in de ovenschaal.
Vul alle tortilla’s op dezelfde manier en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Bestrooi ze met de kaas.
Bak de wraps ongeveer 25 minuten in de oven.
Garneer eventueel met een toefje peterselie.

Bron: Kookboek Lekker en Gezond, een uitgave van de Nederlandse Hartstichting