Sandwich de Luxe

Ingrediënten: voor 4 personen

- 8 sneden granen brood
- 200 g gerookte zalm
- 1/3 komkommer
- 2 handenvol veldsla
- 4 lente-uitjes
- 1/2 appel
- 100g light geitenkaas
- 4 eetlepels slaolie
- beetje citroensap
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel gehakte dille
- 1 dl wijnazijn
- peper en zout

Bereidingswijze:
Snij de lente-uitjes in flinterdunne ringen en spoel ze in koud water af. Schil de komkommer, snij in stukken en laat een half uurtje marineren in enkele lepels wijnazijn en wat zout. Spoel deze zorgvuldig af na het marineren.
Snij de appel in kleine stukjes en besprenkel met wat azijn. Was de veldsla.

Om de dressing te maken, meng je de honing met de olie, een beetje citroensap en de gehakte dille.
Voeg de dressing toe aan de komkommer, de veldsla, de lente-uitjes en de appel.
Besmeer het brood licht met de geitenkaas en beleg daarna 4 sneden brood met het slaatje en de zalm.

Recept gebaseerd op een recept te vinden op www.lekkervanbijons.be