Zoete aardappelsoep

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten: voor 4 tot 6 personen

2 uien
2 teentjes look
1 kg zoete aardappels of wortelen
1 stengel bleekselderij
1 grote groene appel
1 ½ theelepel komijn
2 liter water
3 bouillonblokjes
120 g dikke natuuryoghurt
1 eetlepel margarine

Bereidingswijze:

Snipper de ui in stukjes. Schil de aardappel en snij deze in blokjes. Snij de selder en de appel fijn.
Smelt de margarine in een kookpot en stoof de uien erin aan. Voeg de geplette look, de zoete aardappels, de bleekselder, de appel en de komijn toe. Laat dit nog even stoven.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook gedurende 20 minuten.
Mix de soep en breng op smaak met peper. Verdeel de soep over kommetjes en schep in elk kommetje een lepel yoghurt. Dien op met volkoren brood.